Pages

Subscribe:

Labels

úterý 19. března 2013

Další firma žaluje Apple

Apple čelí další žalobě, tentokrát však od dosud neznámého protivníka. Kalifornskou společnost žaluje THX, společnost zabývající se audiovizuálním vybavením, podle které Apple porušuje její patent na reproduktor, a to v iMacu, iPhonu a iPadu.


Celý článek

Společnost THX, jejíž kořeny se táhnou až k Georgi Lucasovi a jeho Lucasfilm z před 30 let, drží patent z roku 2008 týkající se reproduktorů, posílení jejich výkonu a následného připojení k počítačům či plochým televizorům. THX si pak u federálního soudu v San José stěžuje, že právě tento patent porušují iMacy, iPady i iPhony.
THX dále tvrdí, že jí konání Applu způsobilo finanční a nenapravitelnou újmu, a tak chce buď zamezit dalšímu porušování svého patentu, nebo získat odpovídající odškodnění za své ztracené výdělky. Obě společnosti nicméně mají až do 14. května, kdy se společně mají sejít u soudu, šanci na mimosoudní vyrovnání. Pokud se tak nestane, Apple u soudu bude patrně zpochybňovat platnost tohoto patentu.
Nejmarkantněji ho nicméně porušuje, respektive napodobuje nejnovější iMac, který disponuje dlouhými kanály, jenž vedou zvuk až na spodní hranu stroje.
Zajímavostí v celém případu je, že Tom Holman, tvůrce původního standardu THX, se v polovině roku 2011 připojil k Applu, kterému měl poskytnout technický dohled nad vývojem audia.
Zdroj: MacRumors.com

0 komentářů:

Okomentovat