Pages

Subscribe:

Labels

sobota 2. března 2013

Aerofly FS - pořádný letecký simulátor pro iPhone a iPad

V aplikace nejde o nic jiného, než o radost z létání. K dispozici máte šest motorových letadel (Robin DR400, Cessna 172, Curtis Pitts S-2B, Extra 330LX, F-18C, Sopwith F.1 Camel) a dva větroně (Swift S1, Discus bM).
S letadly můžete létat v realistické scenérii švýcarských Alp v okolí Bernu, můžete se tak poflakovat zajímavou krajinou a uskutečnit třeba přelet přes Matterhorn. K dispozici máte všechna letiště v této oblasti.
Aerofly FS se může pochlubit opravdu realistickým zpracováním letadel a jejich chování. Protože mám praktické zkušenosti s řízením kluzáků, budu se zaměřovat především na ně.Akrobatický Swift S1 se nehodí pro delší lety, pro akrobacii je naprosto dokonalý. Pokud si vypnete zjednodušené řízení naklápěním iPadu a použijete manuální ovladače na obrazovce, dokážete s ním zalétat kompletní základní akrobacii, jako jsou pády, vývrtky, spirály, lety na zádech, souvrat, přemet, let na zádech, zvrat, přemet i překrut. A všechny zalétnete stejnými postupy, jako v reálném větroni.
To Discus bM je plnokrevný větroň, se kterým se můžete vydat na přelety. Jde o verzi vybavenou motorem umístěným na sklápěcím pylonu, tudíž na letiště doletíte i tehdy, když začnete „krachovat“. Nic vám nebrání naplánovat si svou trasu na přelet, zvolit si startovací letiště včetně dráhy a vyrazit.
Termika funguje jak formou klasických stoupavých proudů, které vám v případě zkušeností ze skutečného větroně nebude činit problém ustředit (vše se chová natolik realisticky, že stoupavý proud s narůstající výškou slábne), tak i formou svahového létání (jehož je zde převaha a nafukované svahy zkrátka fungují téměř vždy). 
Výborně jsou zpracovány detaily letadla. Můžete se volně rozhlížet z kokpitu, gestem dvěma prsty můžete přibližovat a oddalovat přístrojou desku, na které jsou všechny přístroje plně funkční: jemné vário ukazuje v reálném čase vertikální rychlost včetně zvukové signalizace, panel ovladače motoru ukazuje aktuální počet otáček a tak dále. Pokud vytahujete brzdící klapky, uvidíte páku jejich ovladače, jak se v kokpitu nejdříve odjistí a teprve poté posunuje po své dráze. Můžete si přečíst výrobní štítky na kabině, zkrátka vše jako ve skutečnosti.
Zkrátka pokud vám nyní při zimní přestávce chybí v ruce knipl, stojí tato aplikace za její nahrání do iPadu. Napadá mne sice spousta věcí, která by šla vylepšit (skvělá by byla forma startu naviákem a aerovlekem, termiku by mohly prozrazovat také kumuly, na obloze anebo třeba při letu na okruhu byste mohli potkávat také jiná letadla), ale to již možná chceme po iOS aplikaci příliš.

 Aerofly FS pro iPhone si můžete za 4,99 stáhnout zde.
 Aerofly FS pro iPad si můžete za 5,99
stáhnout zde.

1 komentářů:

cotton sateen bedding řekl(a)...

Aerofly FS se může pochlubit opravdu realistickým zpracováním letadel a jejich chování. Protože mám praktické zkušenosti s řízením kluzáků, budu se zaměřovat především na ně.Akrobatický Swift S1 se nehodí pro delší lety,
web development agency vancouver ,
website design and development in canada ,

Okomentovat